حجتالاسلام سعید صلحمیرزایی در گفتوگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: مقام معظم رهبری از سال ۸۶ نسبت به برنامه دشمن که طرحی برای تحت فشار قرار دادن کشور در حوزه اقتصادی داشت، فرمایشاتی داشتهاند. از همان سال به بعد شعارهای سال جنبه اقتصادی و برخی اوقات نیز صراحت پیدا کرد. همچنین چند سالی است که ایشان روی موضوع تولید داخلی و توجه به آن تاکید زیادی داشتهاند.
وی ادامه داد: با توجه به اتفاقاتی که در زمینه اقتصادی کشور رخ داد، سال پیش مقام معظم رهبری نسبت به برخی اقدامات ابراز رضایت کردند، ولی آنچه که مردم حس میکنند، تورم خصوصا توسط طبقات محروم و مستضعف است. باید توجه داشت اینان پایههای انقلاب به حساب میآیند.
صلحمیرزایی تصریح کرد: به عقیده من در تحقق شعار سال برخی کارها مربوط به مسئولان، دولتمردان، مجموعههای قانونگذاری و... است، ولی هر کس باید نقش خود را نسبت به فرمان رهبر معظم انقلاب دنبال کند.
این کارشناس فقه سیاسی با بیان اینکه اقدام در این زمینه به چند دسته تقسیم میشود، افزود: یکی از این اقدامات ایفای نقش مطالبهگری از مسئولان است. از طرف دیگر هر کس باید نقش خود را پیدا کند. این درست مانند ماجرای جنگ تحمیلی است که در آن ماجرا از هر قشری شهید، جانباز و ایثارگر داشتیم. در عرصه اقتصادی نیز این موضوع اهمیت پیدا میکند.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در همین خصوص تاکید داشتند که علاوه بر اینکه لازم است فعالیتهای اقتصادی انجام دهیم، موضوع مواسات نیز اهمیت پیدا میکند. در واقع همه باید در این خصوص نقشآفرینی کنند. ما باید به سمت پر کردن خلاها و سراغ توانمندسازی مستضعفان برویم. اگر مجموع این فعالیتها صورت گیرد و فرهنگسازی شود، به نتیجه خواهیم رسید. در زمینه فرهنگسازی طلاب، دانشجویان، اساتید، وعاظ و... خیلی میتوانند کار کنند.
صلحمیرزایی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید داشت که باید ساختارهای فرهنگی بازسازی شود. سپس ایشان تاکید کرد که منظور از این بازسازی، بازسازی نهادها نیست بلکه مراد ساختارهای ذهنی است. مثلا انقلاب آمد و «ما نمیتوانیم» را به «ما میتوانیم» تبدیل کرد؛ بنابراین نیاز است برای رفع عادتهایی نظیر میل به پول درآوردنهای آسان، فرار مالیاتی و... فرهنگسازی شود.